Dostava od 36kn
Besplatna dostava iznad 599 kn
Povrat robe 14 dana
Isporuka do 5 radnih dana

Altama Maritime Assault

Altama Maritime Assault

Prvi put susrećemo se s komadom garderobe koji može upotpuniti takozvani taticool look. Radi se o Altama OTB maritime assualt tenisici u tipu „Chuck“ ili oblikom najsličnijoj Converse All-staru. Ovaj tip tenisica, iako podsjeća izgledom na modele dostupne na tržištu, nije ništa slično onome što ste do sada vidjeli. Danas postoji limitirana edicija Vansica pod nazivom Defcon1 koja dolazi u nekim popularnim SOCOM kamuflažama kao AOR1, Multicam itd., no taj model teško da ćete uspjeti nabaviti.

Altama OTB tenisica svoj oblik nije dobila samo zbog popularnosti starki nego i činjenice da su originalne starke često viđene na nogama borbenih ronioca. Razlog tome je iznimno lagano i čvrsto platno, gumeni potplat koji sprečava klizanje ali i to da se vojne peraje mogu veoma lako i uspješno pričvrstiti. Gumena kapa na vrhu sprječava da ronilac dobije žuljeve, a samo iskustvo višesatnog nošenja gumenih peraja čini manje neugodnim.

Original Footwear je 2017. godine na SHOT Showu predstavio novu liniju tenisica koja je postala neizostavan dio opreme US NAVY SEAL i sličnih SOF maritime (jedinica vezanih uz djelovanje na moru), ali i neizostavan dio „gearhead“ kulture. Sama tenisica je testirana u zbilja ekstremnim uvjetima te podnosi svaku vrstu upotrebe koja je u skladu s vojnim tipom obuće. Treba napomenuti kako ovo nije obuća koja može zamijeniti vojnu čizmu ali joj definitivno može parirati u 90% slučajeva.

Dolaze u dvije verzije; niske i srednje, te u nekoliko boja i kamuflažnih uzoraka. Tkanina je Cordura 1000D iz jednog komada koja nije vodonepropusna nego na mjestu iza gumene kapice ima dvije rupe koje služe odvodnji i ventilaciji noge. Potplat je napravljen od SEAL gumene mješavine koja jamči dobar grip na vlažnim i skliskim površinama, fleksibilna je i ne smanjuje mobilnost stopala. Rupice za vezice neće hrđati zbog vlage jer su izrađene od nehrđajuće i antimagnetizirane legure.

Unutrašnjost tenisice napravljena je od Air-mesha odnosno tkanine koja je podložena mrežicom za brzo sušenje. Unutrašnji uložak izrađen je od Ultron PU gumenog materijala, dijamantnog uzorka, koji služi za bolju odvodnju preostale vode unutar cipele. Naravno, kao i kod svake ozbiljne i funkcionalne obuće, uložak se može zamijeniti nekim ugodnijim.

Ako pridodate cool faktor i činjenicu da ih nose US SEALsi onda znate da se radi o jednom odličnom komadu obuće. Ako ih mislite nositi za svaki dan savjetujemo vam da promijenite uložak. Ono što je sigurno je da će te biti jedinstveni zato što su rađene iz original platna stoga je svaki par unikatan.

Tenisice dolaze u Multicam crnoj, Multicam, OD zelenoj, sivoj i Coyote smeđoj boji tako da ih možete nositi i izvan terena.

Uskoro ih možete naći u našoj ponudi! Moguća je narudžba boje ili modela zasebno. Ove godine predstavljen je i Urban Assault model koji nema tzv. maritime mogućnosti, izrađen je za svakodnevne aktivnosti s velikim tacticool faktorom. Urban Assault nije izrađen od Cordure nego od materijala nalik štrikanju koji služi kako bi se noga lakše ventilirala. Detaljne recenzije pogledajte posjetom na sljedeće linkove:

https://fragout.uberflip.com/i/1220268-frag-out-magazine-28/173?

http://www.militarymorons.com/equipment/footwear7.html#maritime

Povezani proizvodi