Dostava od 36kn
Besplatna dostava iznad 599 kn
Povrat robe 14 dana
Isporuka do 5 radnih dana

Elevation ruksak

Elevation ruksak Najprije bi želio zahvaliti Booster.hr na predivnoj nagradi kojom sam nagrađen u njihovoj nagradnoj igri za najbolju fotku. Obećao sam im da ću napraviti nekoliko fotki ruksaka u akciji, no dobio sam ideju da bi mogao napraviti cijeli osvrt na Elevation ruksak. Da bi recenzija nekog proizvoda bila potpuna potrebno je dosta vremena da se sve isproba i testira.

Kod planinarenja i ruckmarchinga koristim standardni „Alice pack“ američke vojske, koji je veliki i robustan ruksak s tvrdom željeznom ramom za leđa, stoga mi je ovaj ruksak potpuno novo otkriće. Dakle, krenimo redom...Elevation ruksak dizajnirala je i napravila tvrtka Helikon-tex i specifično je namijenjen za planinarenje i vanjsku upotrebu. Sastoji se od: velikog središnjeg pretinca koji u sebi ima tri manja mrežasta pretinca i dva veća pretinca, dva bočna pretinca, pretinca na dnu ruksaka, pretinca na vrhu ruksaka, dva bočna MOLLE sustava, mekane podloge za leđa, podstavljenih ruča i pojasa.Specifikacije:
  • Težina - 1635 grama
  • Dimenzije - 55 x 33 x 20 cm
  • Kapacitete - 35 litara
  • Materijal - rip stop najlon, corduraPrvo kad pogledate ruksak u oči vam upadne veliki patentni zatvarač koji okružuje gotovo cijeli ruksak. Ruksak možete položiti na zadnju stranu i staviti svoje stvari u glavni pretinac, a da ih ne morate gurati unutra. Ovo će cijeniti oni koji ruksake nose na višednevna putovanja i ne žele imati brdo izgužvanih stvari. Moguće je otvoriti glavni pretinac u velikom rasponu, a da ne vučete iz njega sve što imate u ruksaku. Dakle glavni pretinac je izrazito funkcionalan i pokriva ¾ cijelog ruksaka. U glavnom pretincu možemo još naći tri manja mrežasta pretinca za razne sitnije potrepštine, te dva veća uspravna pretinca koja prate liniju leđa, a od kojih je jedan za mjehur za vodu.Na vrhu ruksaka nalazi se manji pretinac koji je lako dostupan i ima dovoljno mjesta da u njega stavimo stvari koje nam moraju biti brzo dostupne (svjetiljka, prva pomoć, kresivo,...).
Odmah ispod njega je veliki mrežasti pretinac koji se proteže gotovo cijelom visinom ruksaka u koji isto tako možete staviti stvari koje vam moraju biti pri ruci a da ne otvarate glavni pretinac (kape, rukavice, vodonepropusna jakna, itd.).Tu su još dva bočna pretinca u koje lako stane visoka boca od 1L, a odmah do bočnih pretinaca je MOLLE sustav od šest redova s po dva čvora, te na sustav možete vezati sve vaše pomoćne pretince.
Ispod ruksaka nalazi se pretinac s vodonepropusnom navlakom koja je dovoljno velika da obuhvati cijeli ruksak kad je napunjen do kraja.Došli smo do zadnje strane ruksaka. Četiri jastuka na tvrdoj podlozi obložena ventilacijskom mrežicom, te kanal za ventilaciju duž cijelih leđa pružaju odličnu udobnost i prate liniju leđa. Ručke su vrlo dobro podstavljene i isto obložene ventilacijskom mrežicom. Ruksak je vrlo udoban i zbog kopči na ručama daje osjećaj sigurnosti kod nošenja, te kad ga optimalno podesimo ne „pleše“ po leđima. Pojas oko struka je širok i dobro raspoređuje težinu oko pasa, a na sebi sadrži dva mrežasta pretinca za sitnice.Što se tiče kvalitete izrade, sve je vrlo dobro duplo šivano. Materijali koji su korišteni u izradi su: rip stop najlon, kordura, mrežica. Sve je odlične kvalitete i nema znakova trošenja. Vidi se da je proizvođač želio uštedjeti na težini te je koristio najlaganije i najizdržljivije materijale da bi postigao cilj i svrhu, bez ugrožavanja kvalitete. Zatvarači su dobri i čvrsti, te na sebi imaju paracord završen s gumenom kapicom i nema straha da vam metalni dio ostane u rukama.Ovaj ruksak sam u kratko vrijeme isprobao na putovanju gdje ga uzimam iz auta u hotel, na ruckmarchingu, planinarenju. Impresionirala me lakoća ruksaka, uz koju je zadržana sva funkcionalnost, te podstavljenost leđa i ručki koje daju maksimalnu udobnost. Elevation ruksak me osvojio već na prvom većem pakiranju sa svojim odlično i logično raspoređenim pretincima. U njega stane brdo stvari i nećete morati sve raskopati da bi došli do nečega. Lakoća ruksaka i kvaliteta izrade su odlični, te sam siguran da će izdržati još mnoga testiranja.
Na kraju još jednom zahvaljujem ekipi Booster.hr na ruksaku koji će još dugo veseliti mene i moju obitelj na našim novim avanturama. Hvala!

Tekst i fotografije napisao i ustupio Leo Lisjak
Povezani proizvodi