MBDU Košulja

MBDU Košulja Prošle godine na SHOT showu direktor Helikon-Texa, gospodin Jedrzej Mieszczak, predstavio je redizajn najdraže „tacticool“ košulje. Radi se o flanelu odnosno kariranoj košulji koju obožavaju svi, od vojnih operatora, drvosječa, planinara, šminkera do hipstera. Neizostavan je komad „loadouta“ svakog wannabe CIA airsoftera. Dakle, radi se o mitskom komadu muške garderobe. Ovdje je pak riječ o jednoj zaista posebnoj košulji koju su mi Boosterovci dali na opsežno testiranje. Naime ova košulja je kao ona crna koju imate za subotnji izlazak ili ona karirana za koju vam je cura rekla da ste joj baš privlačni kada ju nosite, kao i ona vojna BDU koju nosite na airsoft ili pak radite oko kuće…ali ova je sve to...u jednom.

Košulju imam nekih tri mjeseca, ali kako se sve zakompliciralo s koronavirusom, vrijeme „testiranja“ će se produžiti. Na svoju sreću pobjegao sam u divljinu na vrijeme, a košulja je, naravno, bila sastavni dio opreme koju sam uzeo. Nažalost, foto snimanje planirano u streljani i na terenu nije moguće izvesti do daljnjega, no iza kuće je moj osobni mali poligon koji je doduše samo trening IPSCa airsoft replikama. No krenimo…Radi se o MBDU košulji koja je u biti re-izum karirane flanel košulje. Razlog tome je potreba da se postepeno zaobiđe vojna oprema u svakodnevnom životu i hobijima na otvorenom, jer budimo realni, ne vole svi multicam ili M81 kamuflažu u svakoj prilici. MBDU košulja je napravljena od high-tech 100% 142 g/m2 poliestera koji je anti-bakterijski, ne gužva se i„diše“. Zadnji segment je meni osobno dosta bitan jer takve košulje nosim po streljani pa se često nakon 2-3 sata intenzivnog pucanja znoj počne osjećati. Uz to, zna se pojaviti i mokra mrlja na leđima, a taj osjećaj nije nimalo ugodan. Kod ove košulje to nije slučaj. Štoviše, ispod pazuha postoje dosta veliki prozračnici koji ventiliraju zrak. Nakon 4 sata intenzivnog kretanja košulja nema „onaj“ miris.Rukavi su široki, no daju se suziti pomoću čičak trake. Široki rukavi su must ako se bavite streljaštvom, lovom ili pak planinarenjem jer time jamčite da vas košulja neće sputavati u obavljanju radnji. Ono što mene kod velike većine košulja smeta su jako uski rukavi. Naime, svi koji se bave nekom vrsta sporta ili su prirodno jače konstitucije, neovisno o veličini košulje, u streljani imaju problem. Najgora noćna mora je spojiti ruke prilikom gađanja ili se pak brzo kretati terenom dok vas nešto sputava i radi protiv vas. S ovom košuljom to zaista nije slučaj. Kako je riječ o Helikonu, kvaliteta šavova, YKK zipera te preciznost nije upitna. Ono što me iznimno veseli su dva velika čičak panela na rukavima te dva dosta velika džepa na prsima u kojima ne nosim ništa, ali su zanimljiv detalj jer daju formu prsima koje obične košulje često nemaju.

Boju koju sam dobio je Ginger plaid, a postoji još i Ruby plaid te su nove boje u najavi. Boja koju imamo idealno se slaže s trapericama i ne ističe se, tako da mislim da ću je prvom prilikom isfurati i u grad. Materijal je ugodan a tkanina je sama po sebi mekana no iznimno čvrsta. Čičak je jak, i za razliku od kineskih drži oznake na mjestu. Takvu kvalitetu čička još sam vidio na Texarovim Polo majicama, što me vodi do zaključka da ponekad cijenu opravdava kvaliteta. Košulja je proizvedena u EU, u Poljskoj, što jamči kvalitetu. Cijena ju svrstava u skuplje proizvode no ako ste osoba koja voli tacticool odjeću a opet želite ispasti trendi onda je ovo za vas. Jedino je sigurno, Helikon je unaprijedio flanel košulju te je zasigurno izumio novi tip odjeće, a to su amorfni odjevni predmeti.

Nažalost kako nas je sve korona-kriza zaključala u kuće, a meni je uz to zabranjen odlazak u streljane u kojoj je planiran i foto-shot, slike košulje „u akciji“ će pričekati bolje i sigurnije dane.
Slični proizvodi
Search engine powered by ElasticSuite