Dostava od 36kn
Besplatna dostava iznad 599 kn
Povrat robe 14 dana
Isporuka do 5 radnih dana

Održavanje Leatherman proizvoda zlata vrijedi

Održavanje Leatherman proizvoda zlata vrijedi

Nakon što danima istražujete, odlučite kupiti Letherman i želite ga odmah koristiti ali znate onu staru izjavu koja vas zadržava u namjeri: „Prije upotrebe pročitaj upute.“ Kako ne bi gubili vrijeme za istraživanje, pročitajte savjete kako održavati Leatherman proizvode i pazite na svoju novu igračku.

 

Očisti, osuši i naulji

Proizvodi Leathermana izrađeni tako da su sve komponente alata čvrste, a noževi imaju oštar rezni rub. Zbog navedenih razloga, u nedostatku odgovarajućeg održavanja, može se pojaviti korozija. Leatherman proizvod treba povremeno očistiti, osušiti i nauljiti kako bi se spriječio nastanak hrđe i korozije. To se osobito odnosi na korištenje u vlažnom ili morskom okruženju. Nakon čišćenja, laganim strojnim uljem ili sredstvom za podmazivanje (kao što je WD-40) nauljite dijelove koji se zakreću. Obojene površine ispolirajte krpom za poliranje ili ne-metalnim abrazivnim sredstvom (npr. Scotchbrite jastučićima ili mekom čekinjastom četkom).

Ovisno o tome čemu je vaš Leatherman bio izložen, postoji nekoliko metoda čišćenja.

  • Slana voda/morsko okruženje - treba ga temeljito isprati u slatkoj vodi, osušiti i podmazati sredstvom za podmazivanje i zaštitu od vode.
  • Nakupljene krhotine/ljepljive stvari – očistite Leatherman u blagoj otopini deterdženta i vode
  • Katran i slične tvari - očistite Leatherman terpentinom ili drugim mineralnim alkoholom. Nemojte koristiti proizvode na bazi klora.

Nakon čišćenja, osušite Leatherman i nanesite blago strojno ulje ili sredstvo za podmazivanje i zaštitu od vode (WD-40) kako bi izbacili vlagu iz spojeva. To također pomaže u zaštiti alata od daljnje korozije i lijepljenja.

 

 

Naoštri

Leatherman noževi imaju oštrice koje mogu biti ravne, nazubljene ili kombinirane. Metode oštrenja ovise o vrsti noža tj. oštrice. Imajte na umu da se nazubljene oštrice ne bi trebale oštriti na isti način kao i ravne oštrice.

  • Ravne oštrice mogu se oštriti pomoću standardne opreme, uključujući brus, oštrač za noževe i razne setove za oštrenje. Oštrenje ravne (leđne) strane noža će uzrokovati trošenje (habanje), čime se smanjuje učinkovitost noža.
  • Nazubljene oštrice mogu se oštriti pomoću upotrebe seta za oštrenje koji je posebno prilagođen oštrenju nazubljenih rubova. Pravilnom metodom oštrenja održavat će se zakrivljenost nazubljenih dijelova oštrice. Oštrite nazubljenu oštricu samo na rubnoj strani.

Bravo! Pročitali ste kako održavati Leatherman proizvode, sada slobodno uživajte u korištenju.

Izvor teksta: https://leatherman.hr/savjeti-odrzavanje/