Pravila o korištenju i zašto koristimo kolačiće (cookies)

Kako bi poboljšali kvalitetu usluge i korisničkog iskustva kupca, Booster d.o.o. koristi kolačiće. Kolačić je standardizirana tekstualna datoteka koju internetski preglednik pohranjuje na određeno vrijeme prilikom posjetite neke internetske stranice. Kolačići koje Booster d.o.o. koristi potrebni su za normalno funkcioniranje stranice i prikupljanje podataka o korištenju stranice radi daljnje analize i prilagodbe internetske stranice potrebama kupca.


Kolačići sesije brišu se nakon zatvaranja internetskog preglednika, dok trajni kolačići ostaju pohranjeni u vremenskom periodu koje je odredio pružatelj kolačića ili dok ih kupac ručno ne obriše. Prilikom prve posjete web stranici www.booster.hr kupac može odabrati razinu kolačića koju želi pohraniti na svom računalu, te tako u potpunosti upravljati procesom korištenja kolačića. Ne prihvaćanje određenih kolačića može utjecati na kvalitetu same stranice. U postavkama preglednika kupac može pregledati i izbrisati kolačiće koje je prihvatio.


Neophodni kolačići potrebni su za normalno funkcioniranje internetske stranice i nije ih moguće isključiti. Pružaju kupcu mogućnost pretraživanja stranice, stavljanja proizvoda u košaricu, odabira jezika i valute, potvrđuju osobne podatke prilikom narudžbe i prilagođavaju prikaz stranice ovisno o uređaju koji koristi. Neophodni kolačići ne spremaju podatke o kupcu kojima ga se može identificirati i ne pružaju pristup datotekama na njegovom uređaju. Ako je internetski preglednik kupca postavljen da blokira ovu vrstu kolačića, dijelovi Booster d.o.o. internetske stranice neće raditi ispravno i postoji mogućnost da se narudžba neće izvršiti.


Funkcionalni kolačići omogućuju prilagođavanje internetske stranice potrebama kupca. Ako ova vrsta kolačića nije omogućena, neke od usluga koje pruža Booster d.o.o. neće raditi kako treba. Statistički kolačići služe za praćenje posjeta i izvora prometa na internetskoj stranici kako bi se poboljšala učinkovitost same stranice. Uz pomoć ovih kolačića određuje se koji dijelovi internetske stranice su najpopularniji, odnosno koji proizvodi se više pretražuju i kako se kupci/korisnici snalaze na stranici. Svi podaci prikupljeni na ovaj način su anonimni i analiziraju se u cjelini a ne pojedinačno.

 

Marketing kolačići omogućuju izradu oglasa prema interesima kupca kako bi se na drugim
internetskim stranicama prikazivali relevantni oglasi. Oni ne spremaju osobne podatke kupca ali prepoznaju koji internetski pretraživač koristi i vrstu uređaja s kojim se spaja na internet. Blokiranjem marketing kolačića kupcu se neće prikazivati relevantni oglasi.


Booster d.o.o. informacije prikupljene kolačićima ne dijeli s partnerima i koristi ih samo u svrhu koja je navedena.

Kupac/korisnik u svakom trenutku može promijeniti postavke svojih kolačića putem postavki svog internetskog pretraživača.

Search engine powered by ElasticSuite