Politika privatnosti

1. Općenito

Trgovačko društvo Comuto SA (s registriranim sjedištem na adresi 84, avenue de la République, 75011 Pariz, Francuska) („Booster“, „mi“, „naš/naši/naše“ ili „nas/nama“), kao kontrolor, posvećeno je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Ova izjava ( „Izjava o povjerljivosti podataka“) osmišljena je kako bi vas upoznala s našom praksom vezano na prikupljanje, uporabu i otkrivanje informacija koje nam dostavljate putem ove mrežne stranice ili mobilnih aplikacija („Platformi“).

Ova izjava o povjerljivosti podataka (zajedno s našim Uvjetima korištenja i ostalim dokumentima koje se na njih odnose te uključujući i našu Izjavu o kolačićima) čini osnovu na temelju koje ćemo mi obraditi podatke koje od vas prikupljamo ili nam ih vi sami dostavljate. Molimo pažljivo pročitajte sadržaj u nastavku kako biste razumjeli naša stajališta i praksu koja se odnosi na vaše osobne podatke i način na koji ćemo ih tretirati.

2. Koje informacije od vas prikupljamo i kako dugo?

Od vas možemo prikupljati i obrađivati sljedeće:

2.1. Informacije koje nam vi dostavite

Informacije nam možete dostaviti sami, uključujući i informacije koje služe kako biste se identificirali („Osobni podaci“) kad koristite naše platforme, popunjavanjem obrazaca na platformama (npr. obrazaca za prijavu), kad se prijavljujete za bilo koje natjecanje, promociju ili ankete, kad s nama komunicirate putem telefona, e-pošte ili na neki drugi način te kad prijavljujete problem na našim platformama.

Informacije koje nam dostavljate mogu uključivati:

 • 2.1.1. Obvezne informacije potrebne za prijavu za naše usluge na našim platformama ili za pristup ostalim uslugama koje pružamo, a koje uključuju vaše ime i prezime, adresu e-pošte, datum rođenja, spol, broj mobilnog telefona i lozinku. Sve su ta polja obvezna. Booster neće vam moći osigurati usluge ponuđene na našim platformama ako nam ne dostavite tražene informacije, a shodno tome nećete se moći registrirati za korisnički račun na našim platformama;
 • 2.1.2. Fotografiju;
 • 2.1.3. Adresu;
 • 2.1.4. Podatke o vozilima;
 • 2.1.5. Kratka biografija;
 • 2.1.6. Evidenciju naše međusobne korespondencije;
 • 2.1.7. Evidenciju rezervacija ili putovanja povezanih s oglasima koje ste dali na ili putem naših platformi;
 • 2.1.8. Podatke o računovodstvenim ili financijskim prometima uključujući i transakcije koje ste proveli putem naših platformi ili drugačije. Ovo može uključivati informacije poput podataka o vašoj bankovnoj ili kreditnoj kartici, bankovnom računu, putovanjima ili dionicama putovanjai putovanjima koje ste rezervirali ili ponudili putem naših platformi;
 • 2.1.9. Podatke o vašim posjetima našim platformama i izvorima kojima pristupate;
 • 2.1.10. Vaše odgovore u anketama i upitnicima, poput opisa putovanja koje ste podijelili s ostalim članovima naše zajednice. Ove se informacije mogu koristiti u analitičke svrhe te za razumijevanje naših korisnika;
 • 2.1.11. Informacije koje mi od vas možemo zatražiti kad prijavljujete problem na našim platformama ili s našim uslugama, poput predmeta vašeg zahtjeva za podršku;
 • 2.1.12. Podatke o lokaciji, kad dajete svoju suglasnost za prikupljanje podataka i obradu tih podataka i
 • 2.1.13. Putovnicu, vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu i slične dokumente koje ste nam pristali dostaviti.

2.2. Informacije koje prikupljamo automatski

2.2.1. Ako se prijavljujete metodom autentifikacije na društvenim mrežama, Booster će imati pristup određenim osobnim podacima (npr. imenu i prezimenu, slici, adresi e-pošte, broju prijatelja na Facebooku itd.) na vašem računu društvene mreže u skladu s primjenjivim uvjetima korištenja platformi tih društvenih mreža. Neke od vaših osobnih podataka možemo prikupiti i tijekom vašeg interaktivnog korištenja značajki društvenih mreža treće strane, primjerice kad odberete „Sviđa mi se“.

2.2.2. Vezano na vaše posjete našim platformama, u skladu s primjenjivim zakonodavstvom i kada je to potrebno uz vašu suglasnost, mi možemo prikupiti informacije o uređajima koje koristite i mrežama na koje ste spojeni kad koristite naše usluge. One mogu uključivati sljedeće informacije: vašu IP adresu, podatke za prijavu, vrstu i verziju pretraživača, vrstu i verziju plug-ina vašeg pretraživača, operativni sustav i platformu, identifikator oglašavanja, informacije o posjetima uključujući i URL clickstream do, kroz i s naših platformi, proizvode koje ste pregledavali i tražili, greške kod preuzimanja, trajanje i posjete određenim stranicama, interakciju na stranicama te sve telefonske brojeve koje ste koristili za pozivanje našu službu za korisnike. Ove informacije prikupljamo korištenjem različitih tehnologija uključujući kolačiće (za detaljne informacije proučite našu Izjavu o kolačićima).

2.2.3. Osim toga prikupljamo i informacije o vašoj cjelokupnoj aktivnosti na našoj platformi (npr. broj ponuđenih vožnji, broj odgovora na vašu poruku, itd.). Ove informacije mogu biti objavljene na vašem javnom profilu na našoj platformi.

2.3. Zadržavanje podataka

2.3.1. Osim u slučaju kategorija osobnih podataka navedenih u stavkama 2.3.2 i 2.3.3 u nastavku, vaši osobni podaci čuvaju se čitavo vrijeme trajanja našeg odnosa i nakon toga njihova uporaba prestaje:

 • 5 godina nakon vašeg posljednjeg korištenja naše platforme, ako niste zatvorili svoj račun;
 • 1 godinu nakon zatvaranja računa, osim ako niste dobili negativnu ocjenu ili prijavu u kojem slučaju se vaši osobni podaci čuvaju ili (i) 2 godine nakon posljednje negativne ocjene ili prijave ili (ii) 1 godinu nakon zatvaranja računa, ovisno što dulje traje.

2.3.2. Sljedeće kategorije osobnih podataka mogu se čuvati tijekom drugačijih razdoblja:

 • financijski podaci (npr. uplate, naknade itd.) čuvaju se u skladu sa zahtjevima važećih zakona o oporezivanju i računovodstvu;
 • svi sadržaji koje generira korisnik (npr. komentari i ocjene) se anonimiziraju, no ostaju dostupni na platformama.

2.3.3. U slučaju obustave ili blokade računa, podatke čuvamo u razdoblju od 2 do 10 godine, kako bismo vam onemogućili zlouporabu propisa koji se primjenjuju na naše platforme.

3. kako koristimo informacije koje od vas prikupimo?

Informacije koje prikupimo koristit ćemo za:

SVRHA

PRAVNA OSNOVA

3.1 izvršavanje svih obveza koje proizlaze iz ugovora koje smo međusobno sklopili, osiguravanje informacija te pružanje usluga koje vi od nas zatražite; Ova obrada je nužna za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza.
3.2 slanje informacija povezanih s uslugama putem e-pošte i/ili sms poruke i/ili bilo kojeg drugog komunikacijskog sredstva (npr. vaše potvrde rezervacije); Ova obrada je nužna za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza i/ili se provodi uz vašu suglasnost.
3.3 prikupljanje uplata od vas ili prijenos vama svih uplata koje naplatimo u vaše ime; Ova obrada je nužna za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza.
3.4 omogućavanje personalizacije vašeg korisničkog profila na našim platformama; Ova se obrada provodi uz vašu suglasnost.
3.5 omogućavanje komunikacije i interakcije s ostalim članovima o našim uslugama ili o izletu/izletima koje ćete podijeliti s ostalim članovima i/ili organiziranje takvih izleta; Ova obrada je nužna za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza i/ili se provodi uz vašu suglasnost.
3.6 omogućavanje pristupa našim uslugama podrške i komunikacije s našim timom  za odnose sa članovima; Ova obrada (i) je nužna za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza, (ii) se provodi uz vašu suglasnost i/ili (iii) je potrebna za utvrđivanje, izvršenje ili obranu u slučaju žalbi.
3.7 osiguravanje sukladnosti s (i) važećim zakonima, (ii) našim uvjetima korištenja i (iii) našom izjavom o povjerljivosti podataka. Neka kršenja koja smatramo neprimjerenima mogu za posljedicu imati suspenziju vašeg računa; Ova obrada je nužna (i) za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza, (ii) za poštivanje naših zakonskih obveza i/ili (iii) za utvrđivanje, izvršenje ili obranu u slučaju žalbi.
3.8 slanje vama, u skladu s važećim zakonima i kada to zatražite, uz vašu suglasnost, reklamnih materijala i informacija koje su potrebne za provedbu procesa pružanja usluge ili rezervacije te kako bi vam predložili i preporučili robu i usluge povezane s našim uslugama koje bi vas mogle zanimati. Vaše podatke koristimo i kako bismo vama uputili naše oglase na platformama društvenih mreža. Više informacija o tome kako te značajke funkcioniraju te koje vaše podatke im pribavljamo potražite u odgovarajućim poglavljima o platformama društvenih mreža i Ova se obrada obavlja uz vašu suglasnosti i/ili našem legitimnom zanimanju (tj. vama predstavlja sadržajno oglašavanje).
3.9 obavještavanje o promjenama vezanim a naše usluge; Ova obrada je nužna (i) za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza, (ii) radi poštivanja naših zakonskih obveza i/ili (iii) radi utvrđivanja, izvršenja ili obrane u slučaju žalbi.
3.10 provjeru podataka navedenih u putovnici, vozačkoj dozvoli, osobnoj iskaznici i ostalim dokumentima za identifikaciju koje od vas prikupljamo prilikom registracije ili u bilo kojem trenutku tijekom korištenja naših platformi; Ova se obrada obavlja (i) uz vašu suglasnosti, (ii) i/ili (iii) radi poštivanja naših zakonskih obveza.
3.11 administraciju naših platformi i interne radnje, uključujući rješavanje problema, analizu podataka, testiranje, istraživanje te u analitičke i anketne svrhe; Ova se obrada temelji na našem legitimnom zanimanju (tj. osiguravanju sigurnosti naših platformi i poboljšanju njihovih značajki).
3.12 poboljšanje naših platformi kako bismo bili sigurni da se sadržaj prikazuje na najučinkovitiji način, kako za vas tako i za vaš uređaj; Ova se obrada temelji na našem legitimnom zanimanju (tj. osiguravanju smislenog sadržaja).
3.13 dozvoljavanje sudjelovanja u interaktivnim značajkama naše usluge, kad vi to odlučite; Ova obrada je nužna (i) za izvršavanje naših međusobnih ugovornih obveza i/ili (ii) obavlja se uz vašu suglasnost.
3.14 kao sastavni dio naših nastojanja da naše platforme budu sigurne i zaštićene i Ova se obrada (i) temelji na našem legitimnom zanimanju (osiguravanju sigurnosti naših platformi), (ii) provodi radi utvrđivanja, izvršenja ili obrane u slučaju žalbi. i/ili (iii) radi poštivanja naših zakonskih obveza.
3.15 mjerenje i razumijevanje učinkovitosti oglašavanja koje nudimo vama i ostalima te slanje vama relevantnog oglasnog materijala. Obrada se (i) na temelji našem legitimnom zanimanju (tj. mjerenju i optimizaciji učinkovitosti naših reklamnih kampanja) i/ili (ii) provodi uz vašu suglasnost.

4. Tko su primatelji informacija koje prikupljamo od vas i u koje svrhe?

4.1. Kad koristite naše usluge neke informacije o vama dijele se sa članovima naših zajednica, bilo na vašem javnom profilu ili kad vršite rezervaciju (npr. mi vaš broj telefona dajemo članovima s kojima ćete dijeliti vožnju).

4.2. Mi možemo primati i slati vaše podatke, uključujući osobne podatke, ako koristite neku od platformi na kojima radimo ili platformi ostalih Booster subjekata ili pridruženih tvrtki, u svrhe navedene u ovoj izjavi o povjerljivosti podataka.

4.3. Osim toga blisko surađujemo s trećim stranama koje bi mogle biti primatelji vaših osobnih podataka, primjerice s:

 • poslovnim partnerima koji jesu platforme društvenih mreža i koji vam mogu osigurati usluge povezivanja, poput povezivanja informacija vašeg profila, s njihovih platformi na naše;
 • poslovnim partnerima koji svoje usluge mogu oglašavati na našim platformama i na koje se možete odlučiti prijaviti: te usluge mogu biti bilo koje usluge vezane na naše usluge poput usluga osiguranja, bankarskih usluga, iznajmljivanja itd;
 • poslovnim partnerima koji mogu naše usluge oglašavati na svojim mrežnim stranicama:
 • našim vanjskim suradnicima koji nam osiguravaju tehničke usluge, plaćanja, provjeru identiteta, isporuku te izradu analitike kao i agencijama za provjeru kreditne sposobnosti

4.4. Informacije koje nam dostavite, uključujući i vaše osobne podatke, nećemo otkrivati trećim stranama osim:

 • 4.4.1. kada je potrebno uključiti treću stranu za izvršenje bilo kojeg ugovora koji s vama sklopimo kako bismo osigurali ili prošili pružanje naših usluga (npr. ako vam obračunamo bilo kakvu naknadu za ili naplatimo usluge koje nudimo na našim platformama);
 • 4.4.2. kao dio postupka rezervacije i kako bismo pružili tražene usluge, informacije kao što su vaše ime i prezime, fotografija i/ili adresa e-pošte, mogu biti prikazane na platformama i/ili proslijeđene putniku (ako ste vi vozač) ili vozaču (ako ste vi putnik);
 • 4.4.3. kao dio našeg sustava ocjenjivanja, ocjene koje napišete objavljuju se na našim platformama. Ocjene, zajedno s vašim skraćenim imenom i slikom vidljive su svim posjetiteljima platformi;
 • 4.4.4. kako bismo poboljšali i optimizirali naše platforme koristimo analitičke usluge i pretraživače;
 • 4.4.5. ako vi to izričito zahtijevate (npr. prilikom korištenja metoda autentifikacije na društvenim mrežama);
 • 4.4.6. dijelove naših platformi možemo distribuirati (i putovanja koja ste objavili) za objavljivanje na mrežnim stranicama naših poslovnih partnera, putem API-ja ili widgeta. U takvim slučajevima, neke informacije s vašeg javnog profila mogu biti prikazane na tim mrežnim stranicama;
 • 4.4.7. osim toga, Booster smije vaše informacije otkrivati ako mu to nalaže zakon ili ako u dobroj vjeri smatra da bi takav pristup, čuvanje ili otkrivanje bilo razumno potrebno (i) radi odgovaranja na tužbu koja je podnesena protiv Booster-a, (ii) poštivanja zakonskih propisa, (iii) realizacije sporazuma s našim korisnicima, primjerice uvjeta korištenja i izjave o povjerljivosti podataka, (iv) u hitnom slučaju koji predstavlja opasnost za javno zdravlje, smrt ili tjelesnu ozljedu osoba (v) u okviru istraživanja ili (vi) kako bi se zaštitila prava, imovina ili osobna sigurnost Boostera, njegovih članova i ostalih;
 • 4.4.8. U slučaju naše prodaje ili kupnje trgovačkog društva ili imovine, jer u tom slučaju vaše osobne podatke smijemo otkriti budućem prodavatelju ili kupcu trgovačkog društva ili imovine i
 • 4.4.9. Ako Booster ili dio ili svu njegovu imovinu preuzme treća osoba, jer u tom slučaju osobni podaci koje društvo ima o svojim članovima postaju prenosiva imovina.

4.5. Sukladno važećim zakonima i tamo gdje se to uvjetuje vašom suglasnošću, mi možemo kombinirati informacije o vama, uključujući osobne podatke i podatke o kolačićima, koje šaljemo ili dobivamo od naših poslovnih partnera. Te i kombinirane informacije smijemo koristiti za ranije navedene svrhe.

4.6. Upozoravamo vas na činjenicu da ako informacije, uključujući osobne podatke, odlučite podijeliti s nama putem usluga spajanja koje osiguravaju naši poslovni partneri, njihove politike privatnosti i/ili obavijesti mogu se, dodatno uz ovu izjavu o povjerljivosti podataka primjenjivati i na vas. Mi ne kontroliramo prikupljanje i/ili konačnu obradu vaših podataka koju na svojim platformama provode naši poslovni partneri.

5. Kako koristimo i mijenjamo vaše poruke?

5.1. Mi smijemo pregledavati, skenirati ili analizirati poruke koje razmjenjujete s ostalim članovima zajednice na našoj platformi kako bismo spriječili prijevare, poboljšali uslugu, za potrebe osiguravanje pomoći korisnicima, realizacije ugovora sklopljenih s našim članovima (npr. uvjeta korištenja). Na primjer, kako bismo spriječili zaobilaženje našeg sustava online rezervacija, smijemo skenirati i analizirati poruke poslane putem naših platformi kako bismo provjerili ne sadrže li bilo kakve podatke za kontakt ili pozivanje na neke druge mrežne stranice.

5.2. Vaše poruke razmijenjene s ostalim članovima zajednice nikada nećemo skenirati ili analizirati u komercijalne ili reklamne svrhe. Možemo koristiti automatizirane metode, no samo u svrhu izmjena tih poruka.

6. Ciljano oglašavanje na platformama društvenih mreža i naša komunikacija putem e-pošte i/ili sms poruka

Sukladno važećim zakonima i tamo gdje se to traži vašom suglasnošću, mi možemo koristiti informacije koje ste nam dostavili na našim platformama u svrhu izravnog elektroničkog marketinga (npr. (i) primanje naših newslettera, pozivanje na naša događanja i ostale oblike komunikacije koji bi vas mogli zanimati ili (ii) slanje ciljanih oglasnih materijala na platforme društvenih mreža ili mrežne stranice trećih osoba).

Za komunikaciju putem elektroničkog marketinga: svoju suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku (i) uklanjanjem kvačice iz pripadajućeg kvadratića na svom računu, (ii) klikom na poveznicu za ukidanje pretplate koju šaljemo u svakom obraćanju tvrtke Booster upućenu osobno vama ili (iii) ako nas kontaktirate koristeći podatke za kontakt navedene u poglavlju 13. u nastavku.

Za ciljane oglase i sadržaje:

 • na društvenim mrežama (npr. Facebook i Twitter): možete ih odbiti u svakom trenutku konfiguriranjem postavki koje se odnose na oglašavanje putem vašeg korisničkog računa na društvenoj mreži;
 • na mrežnoj stranici treće osobe: molimo proučite našu Politiku o korištenju kolačića kako biste saznali kako odbiti oglašavanje.

7. Prenose li se vaše informacije? Kako i kuda?

Mi čuvamo osobne podatke koje imamo o vama u Europskoj Uniji („EU“). Uzimajući u obzir činjenicu da smo međunarodno trgovačko društvo, mi vaše podatke prenosimo i u države koje nisu članice EU-a u kojima zakoni o zaštiti osobnih podataka mogu biti manje restriktivni od onih u državama u kojima vi živite.

To se događa kad se jedan od naših uređaja za obradu podataka nalazi u državi koja ne osigurava „primjerenu“ razinu zaštite podataka, primjerice SAD. Takav se uređaj za obradu podataka može angažirati, između ostaloga, za omogućavanje vašeg zahtjeva za korištenjem usluge, mijenjanje slika na korisničkom računu, obradu podataka o plaćanju, pružanje reklamnih i marketinških usluga u naše ime te pružanje usluga podrške putem elektroničke komunikacije.

Obuhvaća i prijenose do pridruženih poduzeća društva Booster koja se nalaze izvan EU-a kojima prenijet neke od vaših podataka radi pružanja usluga u tim državama.

Kad nastupi takav transfer, mi ćemo se pobrinuti da on bude u skladu s ovom izjavom o povjerljivosti podataka i standardnim odredbama ugovora koje je odobrila Europska komisija i kojima se osigurava primjerena zaštita vlasnika podataka.

Budete li trebali više detalja o postojećim zaštitama, možete nas kontaktirati koristeći podatke navedene u poglavlju na kraju ove izjave o povjerljivosti podataka.

8. Koja su vaša prava glede vaših osobnih podataka?

8.1. U mjeri u kojoj to dozvoljava zakon, vi možete imati pravo na dobivanje svojih osobnih podataka koje mi o vama imamo. Prije nego odgovorimo na vaš zahtjev, možda ćemo od vas zatražiti da (i) potvrdite svoj identitet i (ii) dostavite dodatne informacije kako bismo mogli uspješnije odgovoriti na vaš zahtjev. Mi ćemo se potruditi odgovoriti u primjerenom vremenskom roku i, u svakom slučaju, u vremenskom roku koji propisuje zakon. Ako to svoje pravo želite iskoristiti, kontaktirajte nas koristeći podatke navedene u nastavku (vidi poglavlje 13).

8.2. Kao član naših platformi preko korisničkog računa možete pristupiti osobnim podacima koje mi o vama imamo, kako biste ih ispravili, nadopunili ili obrisali netočne informacije. Osim toga, svoje osobne podatke možete ažurirati ili brisati tako da nas kontaktirate koristeći podatke navedene u nastavku (vidi poglavlje 13). Također, svoj online korisnički račun možete zatvoriti u bilo kojem trenutku i uložiti prigovor na obrađivanje vaših osobnih podataka.

Nemojte zaboraviti da u nekim slučajevima mi možemo zadržati određene informacije o vama jer nas na to obvezuje zakon ili u legitimne svrhe. Na primjer, ako smatramo da ste izvršili prijevaru ili prekršili naše uvjete korištenja, možda ćemo željeti zadržati neke informacije kako bismo vam onemogućili zaobilaženje propisa koji vrijede za naše platforme.

Vi se pored toga možete žaliti i mjerodavnom nadzornom tijelu ili tražiti naknadu putem suda, ako smatrate da su vaša prava prekršena.

9. Kolačići i slične tehnologije

Kako biste saznali više o kolačićima, proučite našu Izjavu o kolačićima.

10. Zaštita tajnosti vaše lozinke

Kad za pristup određenim dijelovima platforme odaberete korištenje lozinke snosite odgovornost za čuvanje tajnosti svoje lozinke. Molimo vas da svoju lozinku ne dajete nikome.

11. Poveznice na ostale mrežne stranice i društvene mreže

Naše platforme povremeno mogu sadržavati poveznice na i s mrežnih stranica naših partnerskih mreža, oglašivača i pridruženih poduzeća. Ako slijedite poveznicu na bilo koju od tih mrežnih stranica, vodite računa o tome da te stranice imaju vlastite politike zaštite podataka i da mi ne preuzimamo dogovornosti ili obveze njihovih politika. Prije nego svoje osobne podatke dostavljate tim mrežnim stranicama svakako provjerite njihove politike.

12. Izmjene naše izjave o povjerljivosti podataka

Sve promjene naše izjave o povjerljivosti podataka koje bismo mogli imati u budućnosti, bit će objavljene na ovoj stranici. Kada je to primjereno, mi ćemo vas o tome obavijestiti i zatražiti vaš pristanak. Molimo vas da često pregledavate našu izjavu o povjerljivosti podataka, kako ne biste propustili ažuriranje ili promjene.

13. Kontakt

Ako nas u bilo kojem trenutku želite kontaktirati i izraziti svoje stajalište vezano na našu politiku tajnosti podataka ili nam poslati upit vezano na vaše osobne podatke, to možete učiniti putem naše stranice za kontakt ili slanjem dopisa na adresu navedenu na početku ovog dokumenta.

Verzija koja stupa na snagu 3. studenog 2017